A+ A-
16 ianuarie 2012

Fundatia – Filantropia Timisoara

Fundaţia “Filantropia Timişoara” (FFT) a fost înfiinţată în ianuarie 2006, sub patronajul Mitropoliei Banatului. Este o fundaţie creştină de dezvoltare comunitară și de caritate, care implementează programe sociale, filantropice, culturale, educaţionale şi civice.

Fundaţia funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Nicolae Corneanu şi cu pur­tarea de grijă a Preasfinţitului Episcop-vicar Paisie Lugojanul.

Dintre domeniile în care activează organizația menționăm: asistenţă socială şi social-medicală, asistenţă şi dezvoltare comunitară, asistenţă medicală, educaţie şi cercetare interdisciplinară, cultură, dezvoltare organizaţională, tineret, mediu. Prin proiectele sale, derulate pe parcursul anului trecut, Fundația și-a îndreptat atenția spre victime ale traficului de persoane, vârstnici, familii și persoane aflate în situații de risc social, persoane cu dizabilități, tineri proveniți din sistemul instituționalizat de protecție a copilului, persoane afectate de boli care le influenţează viaţa socială şi profesională (HIV/SIDA, cancer etc.).

FFT este unul dintre partenerii și beneficiarii în cadrul proiectul SOCIAL – Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate. La finalul proiectului, organizația va deveni administrator al uneia dintre fabricile de panificație dezvoltate în proiect, care va oferi o șansă la reintegrare socială foștilor deținuți prin angajarea acestora în cadrul unității.

Preşedinte: pr. consilier Cristian Pavel

Director: Adrian Ghiran

Sediu:
Bd. C. D. Loga nr. 7, 
Timişoara 300021, judeţul Timiş
Tel.: (0356) 715 986
Fax: (0256) 491 176
e-mail: fundatia.filantropia@yahoo.com
www.fft.ro