A+ A-
16 ianuarie 2012

Fundatia pentru Copii – Sf. Sava

După 1990, fenomenul copiilor străzii a luat amploare. Din dorinţa de a-i ajuta pe aceștia, la iniţiativa părintelui prof. dr. Mihail Milea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a luat naştere Fundaţia pentru copii “Sfântul Sava de la Buzău”, chiar în ziua de 12 aprilie 1993, ziua de prăznuire a Sfântului Sava. Organizația funcţionează în cadrul Catedralei municipale “Sfântul Sava”.

 “Fundaţia Sfântul Sava este un miracol divin în sine şi o dovadă vie că Dumnezeu este mare. Această Fundaţie a început ca în Evanghelie cu bobul de muştar, care astăzi a devenit un copac mare, cu multe ramuri, prin lucrarea Sfântului Duh şi prin jertfa multor creştini ortodocşi, care s-au străduit cu timp şi fără de timp la înfăptuirea binelui pentru semenii din jurul lor, indiferent de etnie, religie, sex sau stare socială”, spune părintele Milea, preşedintele Fundaţiei.

Fundaţia este o instituţie caritabilă, socială, dedicată acţiunilor umanitare şi culturale. A derulat o serie de programe filantropice în ţară şi în străinătate: în Republica Moldova, în Kosovo şi ţinu­turile sârbeşti.

Preşedinte: 
pr. profesor dr. Mihail Milea

Director:
Ionuţ Vuţă

Sediu:
Str. Bistriţei nr. 19, Buzău
, judeţul Buzău
Tel./ fax: (0238) 710 349
Mobil: 0724 216 203 (pr. Mihail Milea)
e-mail: sfsavabz@yahoo.com
www.sfsavabz.ro